All for Joomla All for Webmasters
Viraal

Kans op tweede hittegolf in Nederland

Kom je nog even bij door de landelijke hittegolf vorige week? Zet je dan maar schrap want er komt nog een hittegolf aan. Vorige week was het bekend dat het einde hittegolf was maar dat bleek toch niet zo te zijn.

Hittegolf

De laatste landelijke hittegolf duurde tot zaterdag 28 juli. Inmiddels is een nieuwe extreem warme periode in de maak. Aankomende week zijn uitschieters tot ver in de 35 graden opnieuw mogelijk.

Op de meeste plaatsen in Nederland is nog steeds sprake van een hittegolf; zelfs de langste ooit gemeten. Alleen in De Bilt is dat niet het geval. Weerman Robert de Vries vertelt hoelang het droge weer nog aanhoudt.

Landelijke hittegolven
De langste hittegolf beleefde ons land in 1975. Op 29 juli begon een aaneengesloten reeks van achttien zomerse dagen, waarvan er zes tropisch waren. In de zomer van 1976 kwam een hittegolf voor van 17 dagen, waarvan er 10 tropisch waren.

Ook de hittegolf in de zomer van 2006 tussen 15 en 30 juli was met een lengte van 16 dagen één van de langste en meest intense in zeker 100 jaar. Dat was de tweede hittegolf van 2006, ook tussen 30 juni en 6 juli werd het criterium voor een landelijke hittegolf bereikt.

Loading...

Populair

To Top